Wat is Conversie Optimalisatie?

webshop optimalisatie mandjeConversie optimalisatie is de kunst van het overtuigen. Meer bezoekers op je website of webshop omzetten tot een klant. Een conversie is een actie waarvan u wilt dat bezoekers van uw website of webshop deze uitvoeren. Een conversie kan een aankoop op uw website zijn, maar ook informatie aanvraag of een vertoning van een bepaalde pagina. Het doel van conversie optimalisatie is het behalen van een hoger succespercentage van een website of voor de webshop een hoger percentage bezoeker dat bestelt.

Waarom Conversie Optimalisatie?

Op veel websites zijn er “gaten” in het conversieproces die ervoor zorgen dat veel bezoekers “weglekken”. Conversie optimalisatie is erop gericht om deze gaten te dichten, zodat meer van jouw bezoekers het einddoel bereiken. Conversie Optimalisatie richt zich op knelpunten die naar voren komen uit web statistieken, maar wat ook erg belangrijk is is de gebruiksvriendelijkheid van uw website of webshop en het design. Is het voor bezoekers makkelijk te vinden wat ze zoeken en is het bestelproces niet te ingewikkeld. Door deze punten goed te bekijken en te optimaliseren kan er meer rendement uit uw website of webshop worden gehaald. Uiteindelijk heeft iedere website of webshop maar één doel, dat is de bezoeker laten converteren.

Voor wie is Conversie Optimalisatie geschikt?

Conversie optimalisatie is geschikt voor elke website waarop een conversie kan plaatsvinden. Wanneer u wilt weten hoe bezoekers op uw website tot een aankoop overgaan en bij welke stappen ze juist afhaken is het verstandig om over te gaan op conversie optimalisatie. Conversie optimalisatie is niet veel anders dan een face to face gesprek met een onbekende gesprekspartner. De volgorde waarin onderwerpen aan bod komen, zijn bepalend voor het verloop van het gesprek. Weet u het gesprek te sturen en uw gesprekspartner te overtuigen, dan weet u de opbrengst te verhogen.

“met meer bezoekers op je website bereik je weinig als je conversie niet hoog genoeg is”

Cialdini online

Een van de technieken om een hogere conversie te behalen zijn de 6 principes van Cialdini: Wederkerigheid, commitment & consistentie, sociale bevestiging, symphatie, autoriteit en schaarsheid. Maar naast deze inzichten zijn er vele wetenschappelijk bewezen methoden om de conversie van uw website te verhogen.